Уважаеми пациенти. Създателят на гривната Величко ни представи своя продукт.
Би бил полезен на много хора и е на приемлива цена.

Какво може да прави Величко:

 1. На всеки 4 часа, без да е необходимо пациентът да прави нещо, гривната измерва кръвно, пулс и температура и изпраща информацията на колцентър. Този колцентър работи 24 часа. Ако има отклонение в показателите, служителите се свързват с пациента.
 2. Ако пациентът загуби равновесие и падне, информацията се подава директно към колцентъра.
 3. Ако гривната е свалена от ръката за повече от 12 часа, от колцентъра се свързват с пациента.
 4. Гривната е водонепромокаема. Може да се носи по време на къпане.
 5. С гривната се работи много лесно, тъй като има само 3 бутона за набиране. Не е необходимо да се търсят очила, за да се проведе разговор.
 6. Единият бутон е голем SOS-бутон, разположен в центъра. Ако на човекът му прилошее, ако падне в банята, ако си подрежда гардероба качил се на столче и падне, ако влезе неканен гост и други неприятни ситуации, той ще може веднага да подаде сигнал на колцентъра и да му бъде оказана помощ, само с натискането на един бутон. Не е необходимо пациентът да говори или да дава каквато и да е информация. Използва се за случаи, при които комуникацията с пациента по някаква причина е затруденена, а ситуацията е сериозна.
 7. Другите два по-малки бутона са за избиране.
  Единият е свързан с колцентъра. Пациентът може да го използва 24 часа, ако възникне здравословен проблем.
  Другият бутон е свързан с номер по избор за неограничени разговори със син или дъщеря, роднини, приятели, като телефон, който е на ръката по всяко време.
 8. Величко следи маршрута през деня, картографира изминатото разстояние и показва във всеки момент къде се намира човекът. 
 9. Цялата информация за пациента, освен за колцентъра, е достъпна и за роднините на пациента. Те могат, чрез приложение, да я виждат постоянно на своя екран.

Величко би могъл да е в помощ на младите хора, работещи у нас или в чужбина, с натоварено ежедневие, които се притесняват за своите по-възрастни роднини.
Възрастният човек си има приятел, на когото може да разчита 24 часа в денонощието.

Цената на смартгривната е 96 лева.
Всеки месец се заплаща абонаментна такса, включваща интернета и телефонните разговори.
Има едномесечен безплатен тест-период.
Повече информация можете да откриете тук.